Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@02:37:13 GMT

پارک بوستان نرگس بابل از رویا تا واقعیت!

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۹۰۰۶

پارک بوستان نرگس بابل از رویا تا واقعیت!

پارک بوستان نرگس بابل این روزها حال و روز خوشی ندارد و برای افرادی که از این فضا استفاده می‌کنند نارضایتی‌های بسیاری به وجود آورده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، امروزه فضاهای عمومی شهری، جایگاه با اهمیتی در برنامه‌های توسعه شهری یافته‌اند. این امر حاکی از تأثیر ‏این فضاها در تقویت وجهه فرهنگی  اجتماعی شهر و در نتیجه تولید سرمایه‌های اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



فضای‎ ‎شهری‎ ‎جزئی‎ ‎از‎ ‎یک‎ ‎شهر‎ ‎است‎ ‎که به عنوان‎ ‎عرصه‎ ‎عمومی،‎ ‎تجلیگاه‎ ‎فعالیت‌های‎ ‎شهری‎ ‎است.‏ ‏ از آنجا که ساکنان شهرها در استفاده از این فضاها حقوق برابر دارند، لذا ایجاد فضاهایی مناسب و بهینه برای ‏تمامی گروه‌های سنی و جنسی و به ویژه گروه‌های آسیب‌پذیر نظیر کودکان، زنان، سالخوردگان و ناتوانان ‏جسمی، بخشی از وظایف برنامه‌های توسعه شهری قلمداد و از اهمیت بالای برخوردار است.

مطالعات ‏گسترده جهانی نشان می‌دهد ایجاد چنین فضاهایی در شهر جدای از ایجاد کنش اجتماعی، از حاشیه‌نشین ‏شدن گروه‌های خاص در استفاده از فضاهای عمومی شهر کاسته و زمینه را جهت تعامل اجتماعی و بازتولید ‏فرهنگ اجتماعی شهر فراهم خواهد کرد.

از سال 1387 که شهرداری تهران تصمیم گرفت مکانی ویژه برای تفریح بانوان در تهران تاسیس نماید حدود یک دهه می‌گذرد. بوستان بهشت مادران در جنوب شرقی محدوده منطقه 3 شهرداری و در بزرگراه رسالت تقاطع اتوبان حقانی و خیابان شهید کاوه واقع شده بود. این کار در آن موقع مخالفان و موافقان بسیاری به خود دید که هر گروه دلایلی برای تایید یا رد این موضوع بیان می‌کردند.

آزادی و آرامش بانوان در محیطی مربوط به خود، اجرای برنامه‌های شاد و مفرح مخصوص بانوان، رعایت موازین شرعی و اخلاقی و اسلامی، ایجاد نشاط و سرزندگی و افزایش فعالیت‌های جسمی و بدنی در بانوان و غیره از مهم‌ترین دلایلی بود که موجب شد پارک‌های مخصوص بانوان در سطح کشور گسترش یابد و بانوان بیشتری از آن استفاده کنند.

استان مازندران نیز در این بین از شهرهای کشور عقب نیفتاده و شهرداری‌های این استان اقدام به تاسیس پارک بانوان نموده‌اند. شهرهای آمل، بابل، ساری، بابلسر، بهشهر از جمله شهرهایی در استان هستند که به صورت جسته و گریخته در این امر ورود پیدا کرده‌اند و با توجه به امکانات شهرداری‌های خود اقدام به تاسیس این پارک‌ها نموده‌اند.

این امر هرچند جسته و گریخته انجام شده اما در بعضی از شهرستا‌ها عملا با فلسفه تشکیل ابتدایی پارک بانوان منافات جدی دارد که باید برای آرامش بیشتر بانوان فکری جدی به عمل آورد.

یکی از مهم‌ترین این پارک‌ها در سطح استان مازندران پارک نرگس در شهرستان بابل است. این پارک که در زمان افتتاح خود در سال 92 به عنوان بزرگ‌ترین پارک بانوان در شمال کشور مطرح بوده در زمینی به مساحت 24 هزار متر مربع در منطقه بابل واقع در میـدان غدیر ، پشت دانشگاه پزشکی افتتاح شد. هزینه تاسیس این پارک 40 میلیارد ریال شده است که توسط شهرداری بابل تامین شد.

از امکانات این پارک می‌توان به پیست دوچرخه‌سواری، زمین والیبال مجهز، زمین اسکیت، فضای پیاده‌روی، آلاچیق‌های مهمان‌پذیر آماده، مسجد، سرویس بهداشتی و فضای بسیار زیبا و مفـرح اشاره کرد.

این پارک اما این روزها حال و روز خوشی ندارد و برای افرادی که از این فضا استفاده می‌کنند نارضایتی‌های بسیاری به وجود آورده است.



مهم‌ترین ضعف این پارک در حال حاضر اشرافیت ساختمان‌های اطراف به داخل پارک است که موجب شده امنیت اخلاقی استفاده کنندگان از این فضا دچار چالش‌های جدی شود و نارضایتی‌های زیادی را در بین بانوان به وجود بیاورد.



بسیاری از این بانوان به دلیل اینکه این محیط مخصوص به خود آنهاست و در آن باید احساس راحتی کنند اما تاسیس ساختمان‌های بلند مرتبه در اطراف این پارک موجب شده که عملا فلسفه تشکیل این پارک زیر سوال رود.

نکته جالب در داخل این پارک تضادهایی است که در تابلوهای راهنمایی این پارک وجود دارد. از طرفی حضور پسران بالای 6 سال به پارک ممنوع اعلام شده اما در تابلویی دیگر صحبت از حضور کارگران مرد در این فضاست که از بانوان خواسته شده تا حجاب خود را رعایت کنند.
 




همچنین مشکلات موجود در زمینه آبرسانی که موجب شده فشار آب برای استفاده کنندگان از این پارک دچار اختلال شود از دیگر مشکلات موجود در این پارک است.

مطمئنا تشکیل چنین پارکی گامی بسیار مهم در راستای ایجاد آرامش و آسایش برای بانوان است اما رعایت مسائل فنی و اخلاقی می‌تواند در ادامه به فلسفه تشکیل این پارک کمک کرده و رضایت بیشتر بانوان استفاده کننده از آن را فراهم کند.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۹۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت گل محمدی از باغات بابل

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیر جهاد کشاورزی بابل از آغاز برداشت گل محمدی در سطح ۲ هکتار از گلستان‌های روستای الله رودبار بابل خبر داد.

آهنگری افزود: در حال حاضر بیش از ۱۰ هکتار از اراضی شهرستان بابل زیر کشت گل محمدی قرار دارد که از این مقدار زمین زیر کشت صد درصد به صورت نهال است.

وی میزان تولید گُلِ‌تَر از اراضی زیر کشت این محصول در شهرستان را حدود ۳۰ تُن بیان کرد و گفت: هر سال صد‌ها لیتر گلاب در مناطق مختلف این شهرستان تولید و به بازار مصرف عرضه می‌شود.

آهنگری افزود: زمان برداشت گل محمدی از اواخر فروردین ماه آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد.

وی تصریح کرد: ارقام گل محمدی موجود در شهرستان، رقم‌های مخصوص گلاب گیری است و متوسط عملکرد برگ گل محمدی در هر هکتار ۲ هزار و ۵۰۰ کیلو گرم است.

مدیر جهاد کشاورزی بابل گفت: از ۹۰ درصد محصول برداشت شده در صنعت گلاب گیری استفاده و باقی مانده آن به صورت گلبرگ خشک، غنچه خشک، تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی استفاده می‌شود.

وی افزود: ۶ کارگاه تولید گیاهان دارویی در شهرستان بابل فعال است.

آهنگری با اشاره به حمایت اداره جهاد کشاورزی از کشت این گیاه دارویی کم آب بر و مفید گفت: رویکرد این اداره برای افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول می‌باشد.

وی تصریح کرد: حدود ۲۸۰ هزار و ۸۵۵ اصله، گلدان، بوته، شاخه بریده انواع گل و گیاه در فضای باز شامل گیاهان آپارتمانی، گل‌های فصلی، درخت و درختچه‌های زینتی و گل شاخه بریده، پارسال در شهرستان بابل تولید و به بازار عرضه شد.

مدیر جهاد کشاورزی بابل افزود: این مقدار تولید در مساحت ۳۵ هزار و ۷۲۰ مترمربع در فضای باز مناطق مختلف تحت پوشش مراکز ۹ گانه جهاد کشاورزی این شهرستان تولید شد.

وی گفت: میزان تولید گل و گیاه در فضای باز شامل ۱۲۶ هزار و ۳۲۵ اصله درخت و درختچه‌های زینتی، ۴۸ هزار و ۴۳۰ گلدان گیاهان آپارتمانی، ۳۶ هزار و ۷۵۰ بوته گل‌های فصلی و ۶۹ هزار و ۳۵۰ گل شاخه بریده است.

آهنگری افزود گل محمدی با دارا بودن مزایای بسیار گیاهی با اهمیت محسوب می‌شود و این گیاه نسبت به کم آبی مقاوم است و مناطق باز و آفتاب‌گیر را ترجیح می‌دهد.

وی گفت برداشت گل محمدی از صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و در هوای خنک شروع و باید تا قبل از گرم شدن هوا انجام گیرد و بلافاصله به بیرون از مزرعه منتقل شود.

آهنگری افزود: استخراج گلاب از گل محمدی یکی از تولیدات مهم اقتصادی کشور بوده به طوری که هر ساله گلاب تولید شده و اسانس حاصل از آن علاوه بر مصرف داخلی به خارج از کشور نیز صادر می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی بابل گفت: کاشت گل محمدی در مناطق خشک و کم‌آب با توجه به وضعیت بحرانی منابع آبی منطقه و نیازی که به کاشت محصولات کشاورزی کم‌آب احساس می‌شود سبب شده تا کاشت گیاهان دارویی و به‌ویژه گل محمدی بهترین جایگزین برای محصولات پرمصرف آبی شود.

وی افزود: تحقیقات پژوهشگران نشان داده که استفاده از دمنوش گل محمدی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

آهنگری خاطر نشان کرد: گل محمدی حاوی ویتامین‌ثها و آنتی اکسیدان‌های مفید برای بدن از جمله ویتامین C است و برای درمان مشکلات پوستی از جمله آکنه و برطرف کردن انواع لکه‌های پوستی و چین و چروک می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

دیگر خبرها

  • سگ گردانی در بوستان‌های کرج ممنوع شود
  • آغاز کاشت نشا برنج در شالیزار‌های بابل + فیلم
  • ایجاد ۱۳ ایستگاه ورزش همگانی در اردبیل
  • کلنگ اولین پارک بانوان شهریار به زمین زده شد
  • مرگ مشکوک قاضی دادگستری در آمل
  • کلنگ پارک بانوان شهر امیریه زده شد
  • ببینید | وستهم ۲-۲ لیورپول؛ پایان یک رویا
  • وستهم 2-2 لیورپول: پایان قطعی یک رویا!
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • بازیگر «زخم کاری» در واقعیت/ عکس